Sönderåkt bössa, snö, D/V Cup, "syskon" och körlektion.

Så har min vekca sett ut i korthet och här kommer den i långhet: Vi tar det iordning.

SM gick som sagt på skit, men det har jag glömt nu. I alla fall så fick jag hjälp av Gabriels pappa Henry med vallningen och skidorna gick som skjutna ur en kanon! Inga-Maj sa till min mamma att hon tyckte att jag och Gabriel är som syskon, hänger ihop jämt. Jag tyckte det var så sött sagt av henne  :)

Det snöade lite här, var det i onsdags. Hoppades på tre decimeter men fick tre centimeter. Bättre än ingenting.

Så kom torsdagen och träning. Filip var tränare och Karin var sjuk. Skulle åka ett varv på 500 metern (inga backar para fruktansvärt platt) som uppvärming. Drar mig i andra kurvan, slår mig lite trots att farten var i princip obefintlig. Låg kvar i fem sekunder innan jag reste mig och drog iväg mot skjutvallen. När jag är framme där kommer Johnny Danielsson som såg att jag ramlade med en del av bössan; Du tappade den här. Jaha. Bakkappan hade bara ramlat av sådär. Jaha. kul. Kindstödet la av och satte sig fel. Bara att försöka skruva fast, men det gick inte så bra, men det satt fast i alla fall. Filip bah; ja man gör ju de värsta krascherna på platten, sa han med glimten i ögat. Jag kunde ju inte annat än hålla med.

Så på fredagen blev det körlektion på Mattias Trafikskola i Ludvika. Johnny var dagens lärare och han tyckte jag skulle ge  en applåd till mina handledare, mor och far, för jag var så duktig att köra. bara därför bokade jag på tre lektioner till med han! :)

Och tillsist Dala Värmlandscup i Lima på nya, fruktansvärda banor, går inte ens att beskriva. Kom trea, trots 4 bom. Så jag får väl vara fruktansvärt nöjd med åkningen!


Hade bra. Nu ska jag skriva om astma på Laptopen!:) VI ses i vimlet puss Anna 


SM gick på skit...

Efter en hel del träning och formtoppning var det dags för SM på hemmaplan i Dala Järna. Förväntningarna på mig själv (från mig själv) var väl lite höga kanske, men man ska tro på sig själv.

Lördagen inledde jag med fem träff i ligg, jippie! Sköt sedan två bom i stå. Men, i alla fall så kom jag 17 av 27 3 min efter, så jag var helnöjd.
Söndagen väntade jaktstart och aldrig har jag varit så nära täten som då. Var det nervositet, hög puls, solen eller kanske hemma plan som gjorde att jag drog till med 9 (!) bom av 20 möjliga och tappade två placeringar till nittonde plats.

Inte blev det bättre av att man åkte skidor fortare an vad man någon gång gjort i hela sitt liv. Irriterande men sant.

Vi får väl tacka våra snöläggare, som till söndagen fixat Skitbra spår! :)

Hade bra, nu ska vi samlas. Vi ses i vimlet eller klassrummet. Kram :)

I baconstekets land

Håller på med dagens middag som blir baconsås alá Arvidsjaur med ris. Fruktasvärd tid tar det i alla fall, men nu är jag inne på sista omgången och risvattnet kokar väl snart upp.

Återigen har man vart och tävlat. Denna gång var det i Edsåsdalen, som bara ligger halvvägs till Arvidsjaur strax söder om Åre.
Tävlingen på lördagen gick inget bra alls. Tung i kroppen och uselt skytte med 10 bom av 20. Helt sanslöst. tur att söndagen gick bättre, då fick man poäng i SverigeCupen, bra det. Då hade jag tre bom av tio, så med det skyttet får jag väl vara nöjd. Med tanke på blåsten som faktiskt var. Men som Lars brukar säga; man kan sätta dem ändå. :)

Skolan började i tisdags. Hälsotema på Högbergsskolan då Smedenskolan byter lokaler. Faktiskt intressant och mycket kul.
Skulle ha gjort en uppgift hemma idag, men den har jag inte gjort. Än.

Järnaspelen på lördag och jag ska deltaga! :) Det blir första "riktiga" skidtävlingen på, ja, 4 år skulle jag väl tro. Wish me luck :D

Hade bra och vi ses i vimlet. Puss Anna

Pågång igen

Jajjemän! Idag klockan elva drar jag igen. Denna gång till Edsåsdalen, dit det bara är 50 mil. Gött! :)
Runt klockan tolv ska vi hämta Gabriel vid mormor och morfar.
Kom precis hem från Coop, var där och fyllde på telefonen så att jag kan skicka ett sms när vi åker, som han begärde igår när han ringde för trejde gången! haha :)

Hoppas verkligen att allt är medpackat nu. Annars blir det inte skoj! :)

Hade bra vi ses i vimlet. Puss Anna

Sammanfatta tjugohundrasju

Tänkte ge er en kort resumé hur mitt 2007 varit.

BRA!

Faktiskt var det ett mycket bra år och flera gånger har jag bevisat för mig själv att jag kan och jag duger.
Det är svårt att sätta ord på vad som hänt och förändrats, men jag tycker det räcker med att säga att det bara är till det bra. Det blir lätt lite sentimentalt när man sitter här och ska göra sådana här saker.

Det sista som man gjorde 2007 var att befinna sig i Arvidsjaur. Frånsett att man sen på nyår hade värsta "festen". Skoj, eller, min fest hade jag dagen/natten innan. haha :).

Synd att andra inte kan inse att de missat nåt. . . I alla fall så har jag bestämmt mig att inte hänga upp mig på att de inte vill ha mig kvar i sin bekanskapskrets. I Iran heter det Taraf; mycket snack och liten verkstad. Så, jag slutar med det 2008 och jag hoppas ni också gör det.

2007 var också året då jag blev "osams" med Maria Tillman. Får absolut inte hända igen, för jag vill inte förlora henne, det skulle aldrig gå. Har aldrig varit så olycklig som då. Dessutom får jag väl boka hennes sällskap till Storängsfesten redan nu... Upptagen kvinna  :).
 
Mycket kommer få mig att minnas 2007  med ett leende på läpparna:
- Storängsfesten när Maria grinade. Vackert. Var där med Tanja och skakade rumpa hela natten.

- Marie Memorial med Tanja.

-Träningsdagen i Fredriksberg med mig, Karin, Emil, Elias och Herman. Minigolfen slog allt.

- 3:e platsen iSweCup i Östersund.

- Femma och sexa på hemmaplan i SweCup

- Träningspass med allas vår Peter Blom

- Träningsvärk.

- Sune och Doris förfest.

- Taco kväll.

- Alla träningar vid Snöån.

- Plantsättning i mygg, mygg och åter mygg.

- Idre med Stjerneskolan

- Snacket i bilen från Arvidsjaur.

- Alla skratt som framkallats av kommentarer eller andra roliga "hintar"

- Johans student.

- SM i Sollefteå som blev parodi med omkullblåsta träd.

- Bussresan till Sollefteå med Karin, Maria, Gabriel, pappa Anders och pappa Mats.

- Säfsen

- mamma Inga-Maj i Sollefteå. Tur för Maria att hon kom, annars hade Maria dött av tråkighet.

- Vurpor. . .
- SM SILVER med Karin Malmberg.

Ja, kommer ni på nå mer så kan jag kanske komplettera listan.


Hade bra och vi ses i vimlet! Puss/A







Hemma

Eller, det har jag väl vart sen klockan ett på natten mot nyårsafton.

Söndagen var ingen höjdardag att tävla på. 6 bom innebar en 17 plats, men verkligen inte sist. Hade det vart för ett år sedan hade jag vart flera minuter efter den som var näst sist. Trots mina bom var jag "bara" 4 min och 28 sekunder efter. Så åkningen gå ju mycket bättre. Inte gav jag upp heller! Bra när folk ser att man verkligen inte gjorde det heller!

Hemresan. Vilken grej alltså. Det var längesedan som man skratta så. Mycket underhållande. Och lite "snack" som vi håller för oss själva :) roligast av allt. Bara att tacka Gabriel för en trevlig resa på 12 timmar. Med 2 timmar stopp inräknat.
Gabriel körde lite väl fort...(130Konstant... :) Men jag var bara nervös en gång. När han utmanade ödet och skulle köra om en lastbil 400 meter innnan mitträcke skulle infinna sig på vägen. Plattan i mattan, oops bil framför lastbilen. Hann precis in innan räcket kom. Nervöst ett tag med det gick bra och han lärde sig nåt av det hoppas jag!  :P
I Söderhamn fick jag tillsist min McDonalds mat. Rolf ringde och frågade om jag fått nån mat, och vart förvånad när jag inte fått det än och vi var i Sundsvall.. :) haha. Och vet ni en sak. Att få in en musikkanal efter E4:an är nästan omöjligt.
Pappa tackar än en gång för hjälp med körningen. Vi räknade ut att Gabriel kört mer än pappa.
Klockan 01:17 kapitulerade jag tillsist i min kära säng i Fredriksberg. Har nog aldrig varit så glad att komma in innanför by-gränsen.

"När blåklockor nickar vid dikenas rand,
ja då är det sommar i Dalarnas land"
  
(Ur Skinnarspelen)

RSS 2.0